Obre un document amb el FLASH i fes que el fons sigui de color negre.

DE DRETA A ESQUERRA

» Crea una capa i anomena-la dreta esquerra . Escriu a la part dreta de la pantalla, fora de l'escriptori, el text "Anem de la dreta a l'esquerra". Situa't en el fotograma 50 i inserta un fotograma clau. Agafa el mateix text i desplaça'l a la part esquerra de la pantalla, fora de l'escriptori. Per últim, crea una interpol·lació de moviment en el fotograma 1 i en el fotograma 50.

CANVIANT DE COLOR

» Crea una capa i anomena-la color. Escriu, en color lila, el text "Canviem de color". Selecciona el text i fes modificar I separar i modificar I separar. Situa't en el fotograma 50 i inserta un fotograma clau. Selecciona el text i canvia'l de color.Per últim, en el panell de propiedades, indica animar forma en el fotograma 1 i en el fotograma 50.

LA DEFORMACIÓ DE LES LLETRES

» Crea una capa i anomena-la deformació. Escriu, en el color que vulguis, el text "Ens deformem" i fes modificar I separar i modificar I separar. Inserta un fotograma clau en el fotograma 17. Amb la tecla deforma les lletres verticalment. Inserta un fotograma clau en el fotograma 35. Amb la tecla deforma les lletres horitzontalment. Inserta un fotograma clau en el fotograma 50 i copia les lletres del fotogrma 1. Per últim, indica animar forma en els fotogrames 1, 17,35,i 50.

D'UNA SILUETA A UNES LLETRES

» Crea una capa i anomena-la de forma a lletra. Dibuixa tres estrelles. Inserta un fotograma clau buit en el fotograma 50 i escriu, en el color de les estrelles, el text "Les estrelles". Fes modificar I separar i modificar I separar.Per últim, indica animar forma en els fotogrames 1 i 50.

LA ONADA

» Crea una capa i anomena-la onada. Escriu, en el color que vulguis, el text "ONADA". Fes modificar I separar només una vegada. Col·loca cada lletre de manera que, entre totes, formin el dibuis d'una onada:

Inserta un fotograma clau en el fotograma 2 i canvia les lletres de posició de manera que, la O es posi a l'alçada de la N, la N a l'alçada de la A, la A a l'alçada de la D, la D a l'alçada de la A i l'última A la baixes una mica per començar la onada cap a baix.

Inserta un fotograma clau en el fotograma 3 i canvia les lletres de posició de manera que, la O es posi a l'alçada de la N, la N a l'alçada de la A, la A a l'alçada de la D, la D a l'alçada de la A i l'última A la baixes una mica més, encara.

Inserta un fotograma clau en el fotograma 4 i canvia les lletres de posició de manera que, la O es posi a l'alçada de la N, la N a l'alçada de la A, la A a l'alçada de la D, la D a l'alçada de la A i l'última A la puges com en el fotograma 3.

Inserta un fotograma clau en el fotograma 5i canvia les lletres de posició de manera que, la O es posi a l'alçada de la N, la N a l'alçada de la A, la A a l'alçada de la D, la D a l'alçada de la A i l'última A la puges com en el fotograma 2.

....

quan les lletres et tornin a quedar com en el fotograma 1, selecciona tots els fotogrames i, amb el botó dret del ratolí indica copiar fotogramas. Situa't en el primer fotograma en blanc de la capa que estàs treballant i, amb el botó dret del ratolí indica pegar fotogramas. Fes-ho tants cops com calgui fins que arribis al fotogrtama 50.

LA MÀSCARA

» Crea una capa i anomena-la autor. Escriu-hi el text següent:

Crea una capa a sobre la capa autor i anomena-la màscara. Amb el botó dret del ratolí i sobre la paraula màscara, indica mascara. Dibuixa un rectangle sobre el text que has escrit abans. Aquest rectangle serà la part del text que es veurà. Inserta un fotograma en el fotograma 50.

torna't a situar en la capa autor i inserta un fotograma clau en el fotograma 50. Desplaça el text sobre el rectangle. Per últim, indica crear interpolación de movimiento en els fotogrames 1 i 50.

 

El resultat final ha de ser com el següent: